Terug

Contentcreatie

onze visie

We houden van een uitdaging, happy socks, een vleugje humor en zelfrelativering. Alleen ons werk nemen we heel serieus.

Behind the scenes

De Videonauten is de uitvalsbasis van freelance journalisten Charlotte Cattebeke en Sander Van Nieuwenhuyse.

 

Mogelijk ken je onze naam al, want van 2015 tot 2023 waren wij in West- en Oost-Vlaanderen actief als videoproductiehuis. Na verschillende mooie jaren van groei en boeiende projecten in de commerciële sector, besloot zaakvoerder Charlotte dat het tijd was voor een nieuwe missie (of oude liefde?).

 

Waarvoor kan je bij ons terecht?

 

Voor verhalen in beeld en klank. Het liefst van al denken we mee over de juiste vragen, aanpak,… zodat je boodschap helder overkomt.

 

Dankzij jarenlange ervaring in videoproductie en de media beschikken we ook over de technische kennis die bij audiovisuele producties komt kijken.

 

— Storytelling
— Interviewen
— Reportages
— Educatieve video’s & podcasts
— Research

— Monteren
— Testimonials
— Presentatiewerk
— HR-assistentie
— Coaching 

  • Charlotte Cattebeke
    Journalist, reporter, producer, monteur

    Charlotte was 8 jaar zaakvoerder van De Videonauten, waar ze samen met haar team +1000 video's produceerde. Daarnaast werkte ze vier jaar als nieuwsanker bij Focus/WTV. Sinds 2024 is ze aan de slag als freelance journalist voor radio en televisie. Naast haar werk verdiept ze zich in lifestyle en gezondheid.

  • Sander Van Nieuwenhuyse
    Coördinator sportjournalistiek en lector (video)journalistiek Howest, journalist, monteur

    Als docent journalistiek is Sander dagelijks bezig met nieuws, sport en video. In zijn vrije tijd vind je Sander langs de zijlijn van een sportwedstrijd om verslag uit te brengen. Daarnaast is hij ook zelf een fanatiek multisporter.

Enkele klanten en partners